Reinodagen

Varje år, alltid lördag vecka 44, kl 13 bjuder föreningen Reinos vänner in till Reionodagen på Bohusläns museum i Uddevalla.

Då hyllar vi minnet av Reino och den bohuslänska cirkustradition som han startade. Reinos födelsedag var den 3 november och Reinodagen brukar infalla nära den.                                     

Där och då delar vi ut årets Reinostipendium i samband med en glittrande cirkusföreställning tillsammans med Cirkusexpressen. Huvudsponsor är Uddevallahem. Övriga sponsorer är Bohusläningen, Bohusläns Museum och Uddevalla kommun. Arrangemanget har genomförts sedan 2012, läs nedan vilka som fått stipendiet de olika åren och se bilder från föreställningen.

Fri entré! Varmt välkommen!

 

Reinodagen 2017 

2017 års Reinodag lockade stor publik. Stipendiaten David Hammarberg utförde, för första gången i Bohusläns museums historia, spektakulära konster i bungytrapets, högt upp i taket. David är uppvuxen i Gävle och har sedan tidig ålder tränat gymnastik. Precis som Elsie har han uppträtt med Furuviksbarnen. Efter att ha gått cirkusgymnadiet i Gävle har han nu världen som arbetsfält. Nu senast har han jobbat i Dubai och innan det ett helt år på Wallmans i Köpenhamn. På Reinodagen bjöd han på en show i världsklass bestående av handstansnummer på stativ, redan nämnda bungytrapetsen, tygnummer med Johanna och kägeljongleringsnummer med Johanna och Mattias. Så mycket folk besökte Bohusläns museum denna dag att maten i restaurangen tog slut, ett gott betyg! 

 

Reinodagen 2016

2016 tilldelades Reinostipendiet på 10.000 kr till den fantastiska dansakrobaten Kajsa Bohlin. Kajsa började sin cirkusbana hos Reino redan som liten och gick sedan vidare på Cirkus Cirkörs gymnasium och därefter på DOCH (Dans och Cirkushögskolan) i Stockholm. Idag reser hon världen runt och glädjer publiken med sina fantastiska konster. Till Reinodagen hade hon med sig sitt Cyrwheel som hon framförde ett fantastiskt nummer i! Nytt för i år var även att elever från kulturskolans cirkusgrupper medverkade.

 

 

/reinodagen-2015.jpg

 

 

Reinodagen 2015

Årets Reinostipendium går till Clowner Utan Gränser

31 oktober firade Reinos vänner traditionsenligt Reinodagen med en sprakande cirkusshow på Bohusläns Museum.

Med motiveringen: "För sitt arbete att sprida glädje och skratt bland barn och ungdomar som behöver det allra mest tilldelas organisationen Clowner Utan Gränser 2015 års Reinostipendium".

Clowner Utan Gränser arbetar i över 50 länder med att utbilda, roa och underhålla barn och ungdomar i flytkingläger, på asylboenden, bland unga flickor som utsatts för sexuella övergrepp, bland f d barnsoldater och på sjukhus bland traumatiserade krigsoffer. För att ta några exempel.

För sitt arbete har styrelsen för Reinos vänner i år valt att tillsammans med huvudsponsorn Uddevallahem tilldela årets Reinostipendium om 10 000 kronor till Clowner Utan Gränser.

/dsc_0117.jpg

På bilden mottar Clowner Utan Gränsers representant Maria Andersson Reinostipenidet. Från vänster på bilden syns Johanna Abrahamsson (Cirkusexpressen), Thomas Aebeloe (Uddevallahem), Jan Gunnarsson (Reinos vänner) och fjolårets pristagare Annelie De Wahl.

 

/reinodagen-2015.jpg

 

 

 

Här hittar du bilder från:

Reinodagen 2012

Reinodagen 2013

Reinodagen 2014

 

 

Och här hittar du information om:

Reinostipendiaterna 

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)